Executia unor bransamente electrice

Executia-unor-bransamente-electrice
Executia unor bransamente electrice

Executarea bransamentelor electrice se realizeaza de un personal bine pregatit, calificat, se realizeaza cu scule, echipamente si utilaje de specifice si de buna calitate pentru realizarea respectivelor lucrari.

Procesul tehnologic de executie a bransamentelor se refera doar la operatiile fara tensiune electrica fie ca discutam despre bransamentele electrice subterane fie ca este vorba de bransamentele electrice aeriene.

La executarea bransamentelor electrice aeriene trebuie acordata atentie sporita deoarece daca executia nu se realizeaza in mod corect aceasta poate provoca perturbari in functionarea retelei electrice, in alimentarea cu energie a consumatorului, sau poate duce  la accidente grave prin electrocutare si chiar distrugeri de bunuri.

 

Procesul tehnologic la bransamentele electrice subterane

Procesul tehnologic aferent executiei bransamentelor electrice subterane presupune indeplinirea urmatoarelor operatii:

 • in primul rand se pregateste si se organizeaza lucrarea propriu-zisa;
 • se stabileste traseul aferent lucrarii;
 • se executa traversarile acolo unde este cazul;
 • se fac excatiile atat pentru sant cat si pentru mansonul de bransament;
 • are loc desfasurarea cablului si pozarea lui;
 • se trag cablurile prin niste tuburi speciale;
 • se introduc cablurile in nisele de bransamente;
 • se executa mansonul de bransament;
 • apoi se executa profilul;

Urmeaza operatii prin care se astupa santurile facute in timpul lucrarilor, se refac pasajele si se executa cutia terminala, iar in final se fixeaza cutia terminala in firida de curent electric si respectiv pe stalp.

Energia electrica prin servicii bransamente electrice

Energie-electrica-prin-bransamente-electrice
Energie electrica prin bransamente electrice

Fara energie electrica, curent electric nici o comunitate sau afacere nu poate functiona. Orice firma care executa un bransament electric vin in sprijinul celor care doresc sa beneficieze de aceste utilitati. Energia electrica a devenit o parte foarte importanta a vietii moderne. Preturile bransamentelor electrice difera de la un client la altul in functie de complexitatea lucrarilor, mobilizari de echipamente si personal ample, daca se vor solicita:

 • bransamente electrice aeriene
 • bransamente electrice subterane.

In termeni tehnici, partea de executie a unui bransament electric vizeaza doar operatiile executate fara tensiune electrica.

Furnizor de energie electrica in zona Banat

Enel Energie poate fi considerat cel mai important furnizor de electricitate din Romania. Si in Banat, contractele de furnizare de energie electrica sunt incheiate cu aceasta companie.

In Resita, Bocsa, Caransebes, Baile Herculane, Oravita, Bozovici, Deva, Hunedoara, Hateg, Petrosani, Arad, Ineu, Chisineu Cris, Lipova, Timisoara, Deta, Lugoj, Sannicolau Mare, Lovrin functioneaza centre pentru preluarea documentelor necesare racordarii consumatorilor casnici si agentilor economici care doresc sa se racordeze la reteaua de energie electrica.

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea titularului contractului de furnizare a energiei electrice?

acte-schimbare-titular-contract
acte schimbare titular contract energie electrica

Daca in locatia respectiva a existat un consumator activ schimbarea titularului de contract este simpla. Se solicita de la vechiul titular de contract si se verifica existenta avizului tehnic de racordare la reteaua de energie electrica dupa care se depune cererea tip de incheiere a noului contract de furnizare a energiei electrice la Centrul de relatii clienti ai furnizorului de energie electrica impreuna cu diverse acte.

 

Pentru consumatori casnici, persoane fizice minimul de acte care se depun:

 • O cerere tip pentru incheierea contractului, se poate completa la depunere
 • Cartea de identitate sau buletinul persoanei fizice care solicita incheierea noului contract, copie si in original
 • Acte prin care se atesta si se justifica schimbarea titularului de contract, de exemplu certificatul de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, donatie, etc. in copie si original
 • Actul de proprietate sau alt document (contract de vanzare-cumparare contract de inchiriere, comodat, etc) prin care se face dovada dreptului locativ in spatiul din locul de consum a energiei electrice, in copie si original
 • Avizul tehnic de racordare
 • Conventia de exploatare (daca este necesara- se stabileste la Centrul de relatii)
 • Pentru spatii inchiriate, documentele de depunere a garantiei de consum, in original
 • Citirea contorui de curent electric

Pentru abonati persoane juridice actele minim necesare sunt:

 • O cerere tip de solicitare incheiere contract de furnizare energie electrica
 • Actele societatii, certificatul de inregistrare ORC a societatii, imputernicire pentru persoana care depune cererea daca este cazul, original si copie, stampila
 • Actul de proprietate contract de vanzare-cumparare sau contract de inchiriere, extras CF valabil, etc. referitor la spatiul din locul de consum pentru care se incheie contractul de furnizare e energiei electrice
 • Avizul tehnic de racordare emis anterior
 • Conventia de exploatare – daca este cazul
 • Pentru spatii inchiriate, recipisa de depunere a garantiei de consum, in original
 • Cererea de reziliere din partea vechiului titular
 • Acte pentru stabilirea taxelor radio-tv daca este cazul

Eventualele taxe care trebuiesc platite sunt reglementate de ANRE precum si alte documente suplimentare necesare se comunica la Centrul de relatii clienti ai furnizorului de energie electrica.

Bransamentul electric si calitatea alimentarii cu energie electrica

Bransamentul-electric-si-calitatea-alimentarii-cu-energie-electrica

 

Principalele criterii care stau la baza realizarii unui bransament electric sunt cele care asigura conditii de calitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorului. Pentru o corecta functionare a receptoarelor electrice, in legatura cu sistemul energetic si intregul format din proiectarea bransamentului electric si a instalatiilor electrice trebuie sa se aiba in vedere o serie de conditii in principal referitoare la asigurarea unei:

 • Frecvente constanta a tensiunii de alimentare;
 • Tensiuni constante;
 • Puteri necesare stabilite in functie de clasa de consumatori de energie electrica;
 • Continuitati cu alimentarea de energie electrica.

Frecventa constanta a tensiunii de alimentare este foarte importanta pentru buna functionare a tuturor receptoarelor electrice. Oscilatiile frecventei pot cauza avarii serioase, chiar si consumatorii de energie electrica pot cauza variatii de frecvente. Frecventa industriala de 50 MHZ este asigurata de sistemul energetic iar abaterile admise sunt de 1 %.

Tensiunea constanta atat ca valoare cat si forma este prima conditie pentru functionarea oricarui tip de receptor electric.  Bransamentele electrice si sistemul de instalatii electrice trebuie sa asigure o tensiune la bornele receptoarelor constanta si egala cu tensiunea nominala, sa se incadreze in limitele de variatie care sunt precizate pentru fiecare receptor. O scadere cu caracter permanent a valorii tensiunii poate fi urmarea unei subdimensionari a sectiunii conductoarelor, care pot conduce la distrugerea izolatiei electrice intreruperea functionarii echipamentelor electrice si suprasolicitare termica. Daca tensiunile de alimentare sunt mai mari decat cele nominale apare functionarea in suprasarcina si reducerea duratei de viata a receptoarelor electrice.

Cel mai important criteriu de proiectare a bransamentelor electrice este dat de puterea maxima absorbita in punctul de racordare la reteaua de energie electrica. Consumatorii cu puteri absorbite maxime de 50 kVA se alimenteaza din reteaua electrica de joasa tensiune.

Continuitatea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor reprezinta cea mai importanta conditie calitativa, fiindca in special in cazul consumatorilor industriali intreruperea in alimentarea cu energie electrica poate duce la explozii, incendii, distrugeri grave de echipamente sau pierderi de vieti omenesti.

Importanta bransamentelor si instalatiilor electrice

Importanta-bransamentelor-si-instalatiilor-electrice


Bransamentele electrice si instalatiile electrice au o importanta majora pentru dezvoltarea economica si sociala, dau valoare si imbunatatesc viata noastra. Asigurarea alimentarii cu energie electrica, accesul la energie electrica, curent electric, reprezinta o cerinta de baza pentru dezvoltarea unei comunitati moderne. Viata de zi cu zi nu poate fi conceputa fara alimentare cu energie electrica.

Cele mai mari progrese ale omenirii se bazeaza pe existenta electricitatii si accesului facil la reteaua de energie electrica. In lipsa instalatiilor electrice va imaginati cum ar mai putea exista sau cum ar mai putea functiona:

 • sistemele informatice, comunicatiile de toate tipurile,
 • transporturile de tip feroviar, aerian, transportul public al marilor orase,
 • iluminatul electric, atat casnic cat si cel public.

Racordarea consumatorilor

Pentru a beneficia de energie electrica orice consumator trebuie sa se racordeze la sistemul de distributie.  Pentru executia unui bransament , a instalatiei electrice interioare si exterioare, societatile comerciale executante si electricienii trebuie sa fie autorizati ANRE. Verificarea bransamentelor cladirilor se face de catre personalul societatilor furnizoare de energie electrica si are ca scop receptionarea lucrarilor si racordarea instalatiilor la energia electrica de distributie de joasa tensiune.

In tara noastra, ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) pe langa alte multe atributii, creaza si aplica sistemul de reglementari pentru buna functionare a sectorului energiei electrice, in conditii de transparenta si protectie a consumatorilor. Pentru informare și de documentare despre procedura de racordare la reteaua electrica, se contacteaza operatorii de distributie concesionari, de exemplu Enel Distributie.

Traim in epoca electricitatii si folosim in permanenta aparatura, dispozitive si echipamente electrice.  Nici o caracteristica tehnologica nu a patruns atat de adanc in lumea noastra ca si utilizarea energiei electrice.

Bransamente electrice in Timisoara.

Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.

bransamente electrice

bransamente electrice

Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.Firma noastra e agreata sa faca lucrari electrice in jud Timis si nu numai.