Importanta bransamentelor si instalatiilor electrice

Importanta-bransamentelor-si-instalatiilor-electrice


Bransamentele electrice si instalatiile electrice au o importanta majora pentru dezvoltarea economica si sociala, dau valoare si imbunatatesc viata noastra. Asigurarea alimentarii cu energie electrica, accesul la energie electrica, curent electric, reprezinta o cerinta de baza pentru dezvoltarea unei comunitati moderne. Viata de zi cu zi nu poate fi conceputa fara alimentare cu energie electrica.

Cele mai mari progrese ale omenirii se bazeaza pe existenta electricitatii si accesului facil la reteaua de energie electrica. In lipsa instalatiilor electrice va imaginati cum ar mai putea exista sau cum ar mai putea functiona:

  • sistemele informatice, comunicatiile de toate tipurile,
  • transporturile de tip feroviar, aerian, transportul public al marilor orase,
  • iluminatul electric, atat casnic cat si cel public.

Racordarea consumatorilor

Pentru a beneficia de energie electrica orice consumator trebuie sa se racordeze la sistemul de distributie.  Pentru executia unui bransament , a instalatiei electrice interioare si exterioare, societatile comerciale executante si electricienii trebuie sa fie autorizati ANRE. Verificarea bransamentelor cladirilor se face de catre personalul societatilor furnizoare de energie electrica si are ca scop receptionarea lucrarilor si racordarea instalatiilor la energia electrica de distributie de joasa tensiune.

In tara noastra, ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) pe langa alte multe atributii, creaza si aplica sistemul de reglementari pentru buna functionare a sectorului energiei electrice, in conditii de transparenta si protectie a consumatorilor. Pentru informare și de documentare despre procedura de racordare la reteaua electrica, se contacteaza operatorii de distributie concesionari, de exemplu Enel Distributie.

Traim in epoca electricitatii si folosim in permanenta aparatura, dispozitive si echipamente electrice.  Nici o caracteristica tehnologica nu a patruns atat de adanc in lumea noastra ca si utilizarea energiei electrice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.